Kyckling med gräddsås och potatis
En klassisk gräddsås får här ätas tillsammans med kycklingfiléer och nykokt potatis. Till kycklingen serveras en fräsch sallad gjord på färska champinjoner, krispig sallad och färsk persilja där du vänder ner lite salt, peppar, vinäger och olivolja. Mumsigt lovar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 kycklingsteaks
2 tsk olja
salt
peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1 msk kinesisk soja
1/2 msk majsstärkelse
1/2 tsk timjan
250 g skogschampinjoner
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2377 KJ / 566 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein36 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!
Anna
2020-02-28Varför matlagningsgrädde? Gräddsås utan riktig grädde känns inte som gräddsås...
Stina
2020-02-24Hej Stina! Just detta recept är ett matkasserecept och vi följer de nordiska näringsrekommendationerna till matkassarna. Därför behöver vi ibland välja mindre feta produkter. Det går utmärkt att byta ut matlagningsgrädden mot vispgrädde men anpassa då mängden redning. Ett hett tips är detta recept på en fantastisk gräddsås. https://www.ica.se/recept/graddsas-719814/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-25Matlagnings grädde och timjan och majsmjöl....dyker upp i alltför många recept, så trist och fantasilöst.
Mia
2020-02-23