Korv i örtsås med rostad potatis och brysselkål
Örtsåsen med gul lök till korven sätter verkligen tonen i den här rätten. Med kryddor som både timjan, oregano och dragon får såsen en härlig smak. Ugnsbakad potatis med brysselkål passar sedan perfekt till korven och såsen.
Ingredienser
4 portioner
Potatis och brysselkål
800 g potatis (gärna fast)
2 msk olivolja
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
400 g brysselkål
Korv
500 g kalkonkorv eller kryddkorvar
1 gul lök
1 tsk rapsolja
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad dragon
1 msk majsstärkelse
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 förp bladpersilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3451 KJ / 825 kCal
Fett56 g
Salt6 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott!! Barnen vräkte i sig= toppen! Vi vuxna uppskattade såsen extra mycket.
Nina
2024-08-01Gjorde veganskt med havregrädde och vegansk korv, loved it
Gilbert
2023-10-18Supergott! Kryddade även potatisen med lite oregano, timjan och dragon. Det lyfte smakerna ytterligare! Vitvinsvinägern på slutet gjorde susen. Snabb och enkel vardagsrätt som smakar helganrättning!
Emma
2022-10-12