Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

62
12
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

Kyckling i ugn är en av svenska folkets favoriträtter och kan varieras i det oändliga. Testa den här löjligt goda rätten där kycklingen kryddas med citronskal och grovmalen svartpeppar. Serveras med spetskål som du ugnsbakat tillsammans med citronhalvor. Servera med en kall sås.

Skriv ut
Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

skal av 1
citron
600 g
kycklingbröstfiléer
1 - 1 1/2 tsk
grovmalen svartpeppar
1/2 tsk
salt
2 msk
rapsolja att steka i

Bakad spetskål

1
halverad citron
1
spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
1/2 tsk
salt
1 ml
grovmalen svartpeppar
50 g
smör i bitar

Kall sås

3 dl
gräddfil
2 tsk
torkad dragon
1 ml
grovmalen svartpeppar
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Maria

2021-08-23

Lättlagad och god mat!

Magnus

2021-08-21

Funkar den som matlåda?

Redaktionen ICAse

2021-09-14

Hej Magnus! Absolut, rätten funkar alldeles utmärkt som matlåda. Den håller sig bra i ca 2-3 dagar efter tillagning. Hälsningar Elina

Eleonor

2021-07-20

Mycket gott! Jag hade klyftpotatis till och ringlade honung över spetskålen.

Testa liknande recept