Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

Kyckling i ugn är en av svenska folkets favoriträtter och kan varieras i det oändliga. Testa den här löjligt goda rätten där kycklingen kryddas med citronskal och grovmalen svartpeppar. Serveras med spetskål som du ugnsbakat tillsammans med citronhalvor. Servera med en kall sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Kyckling: Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Krydda kycklingen med svartpeppar, salt och citronskal.
  3. Spetskål: Lägg citronhalvorna och kålen i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar. Lägg smöret runt om formen. Baka i mitten av ugnen i ca 25 min.
  4. Stek kycklingen på hög värme i olja i cirka 3 min per sida.
  5. Lägg den stekta kycklingen i formen och låt gå klart tillsammans med kålen, cirka 15 min.
  6. Sås: Blanda alla ingredienserna till den kalla såsen i en liten skål.
  7. Servera kycklingen tillsammans med den ugnsbakade kålen, sås och citron.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild från Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
Kyckling
  • skal av 1 citron
  • 600 g kycklingbröstfiléer
  • 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja att steka i
Bakad spetskål
  • 1 halverad citron
  • 1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 50 g smör i bitar
Kall sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 ml grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan