Kyckling i ugn med citron & bakad spetskål

Kyckling i ugn är en av svenska folkets favoriträtter och kan varieras i det oändliga. Testa den här löjligt goda rätten där kycklingen kryddas med citronskal och grovmalen svartpeppar. Serveras med spetskål som du ugnsbakat tillsammans med citronhalvor. Servera med en kall sås.

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
skal av 1 citron
600 g kycklingbröstfiléer
1 - 1 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja att steka i
Bakad spetskål
1 halverad citron
1 spetskål i klyftor (1 spetskål delas i 4 klyftor för 4 personer)
1/2 tsk salt
1 ml grovmalen svartpeppar
50 g smör i bitar
Kall sås
3 dl gräddfil
2 tsk torkad dragon
1 ml grovmalen svartpeppar
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild från Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur blir det här att värma i mikron dagen efter?
Rebecca
2023-07-02Hej Rebecca! Att värma en portion dagen efter bör gå fint. Dela gärna kycklingen i mindre bitar så fördelas värmen jämnare och du minimerar risken att kycklingen blir överkokt. Men att värma hela rätten (4 port) kan bli lite knepigt. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-03Otroligt gott och enkelt. Gjorde lite potatis och morötter i airfryer till också och köpte en aioli. Sonen på 11 månader gillade också maten.
Camilla
2022-12-29Mycket enkelt och mycket gott
Erik
2022-03-17