Kyckling med apelsin och rosmarin
Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen blir varm som sedan serveras med saftig kyckling gör att detta recept kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av växtbaserad fraiche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
1 apelsin
1/4 kruka rosmarin
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olivolja
salt
peppar
2 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 romansalladshuvud
Till servering
fullkornsris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2027 KJ / 484 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god men saknades lite hetta.
Mikael
2022-02-27Blir jättegott som wook också! Tärnade kycklingen och gjorde såsen tillsammans med den. Så gott!
Tove
2021-01-20Underbart gott!!
Birgitta
2020-04-16