Kyckling med apelsin och rosmarin

13
3
Kyckling med apelsin och rosmarin

Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen blir varm som sedan serveras med saftig kyckling gör att detta recept kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av växtbaserad fraiche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.

Skriv ut
Kyckling med apelsin och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1
purjolök (à ca 300 g)
1
apelsin
1/4
kruka rosmarin
ca 600 g
minutfilé av kyckling
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2 1/2 dl
kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl
växtbaserad crème fraiche
1
romansalladshuvud

Till servering

fullkornsris

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Svinntips: Hacka rosmarinen som blir över och torka på en bricka eller frys in.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Tove

2021-01-20

Blir jättegott som wook också! Tärnade kycklingen och gjorde såsen tillsammans med den. Så gott!

Birgitta

2020-04-16

Underbart gott!!

Madeleine

2020-04-01

Väldigt gott! Hade dock i lite vanlig creme fraiche också som jag blandade med lite maizena och så spädde jag med lite mjölk också då jag tyckte det smakade lite för mycket apelsin. Men detta ska vi absolut äta igen 😊

Näringsvärde per portion

Energi 2027 KJ / 484 kCal
Fett 18 g
Salt 2 g
Kolhydrater 37 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept