UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling med apelsin och rosmarin

Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen blir varm som sedan serveras med saftig kyckling gör att detta recept kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av växtbaserad fraiche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Tvätta och riv det yttersta av skalet på halva apelsinen. Pressa juicen ur apelsinen. Plocka bladen och hacka rosmarinen.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen på en tallrik.
  3. Fräs purjolöken i stekpannan. Tillsätt apelsinjuice, buljong, rosmarin och fraiche. Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Koka sakta 7-8 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.
  4. Ta upp kycklingen på en tallrik och smaksätt såsen med apelsinskal, salt och peppar.
  5. Ansa och skär salladen i grova bitar. Vänd ner salladen i såsen och koka någon minut. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm.
  6. Servera kycklingen med såsen och salladen samt ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Svinntips: Hacka rosmarinen som blir över och torka på en bricka eller frys in.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 apelsin
  • 1/4 kruka rosmarin
  • ca 600 g minutfilé av kyckling
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1 romansalladshuvud
Till servering
  • fullkornsris

Näringsvärde
Per portion

Energi 2027 kJ / 484 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept