Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Club sandwich på tunnbröd

En Club sandwich passar lika bra till söndagsbrunchen som onsdagsmiddagen. Vid första tuggan kommer du upptäcka hur utomordentligt crème fraichen med smak av mango och curry passar till kycklingen. Till det har du bland annat kycklingbacon och rostad lök. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och plocka salladsbladen. Skiva tomaterna. Dela och kärna ur avokadorna, skär dem i klyftor och dra av skalet.
  2. Stek baconet oljan och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Dela tunnbröden på mitten.
  4. Lägg sallad, tomat och avokado på 1/3 av tunnbröden. 
  5. Bred mangocrème fraiche på 1/3 av bröden. Lägg på kyckling, bacon och rostad lök.
  6. Lägg bröden med kyckling ovanpå bröden med sallad och lägg på resten av bröden som lock.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfritt tortillabröd och glutenfri rostad lök.
Gör laktsofri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Tips

Vill du göra egen currysås? Finhacka 1 dl tinad mango och rör försiktigt ihop med 1 1/2 dl crème fraiche och 2 krm currypulver. Smaka av med salt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 romansalladshuvud
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 förp kycklingbacon (à 100 g)
  • 2 tsk olja
  • 6 mjuka tunnbröd (ca 15x20 cm)
  • 2 dl crème fraiche mango & curry
  • 2 förp stekt och skivad minutfilé av kyckling (à 200 g)
  • 1 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer