Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kyckling och caesarsallad med pasta

De möra kycklingfiléerna steks och serveras med en matig pastasallad som lyfts av den krämiga ceasardressingen och umamirika parmesanosten. De krispiga romansalladsbladen och oliverna tillför krisp och smak och de söta tomaterna gör rätten komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  3. Dela tomaterna och skär salladen i bitar. Blanda tomater, sallad och oliver med dressingen. 
  4. Servera kycklingen med pasta, sallad och parmesanflarn.

För alla

Rätten är fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port pasta (gärna radiatori)
  • 2 minutfiléer av kyckling
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 miniromansallad eller litet romansalladshuvud
  • 140 g oliver med pimiento
  • 1 dl caesardressing
  • 1 dl parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3185 kJ / 762 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer