Kyckling och caesarsallad med pasta
De möra kycklingfiléerna steks och serveras med en matig pastasallad som lyfts av den krämiga ceasardressingen och umamirika parmesanosten. De krispiga romansalladsbladen och oliverna tillför krisp och smak och de söta tomaterna gör rätten komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
2 portioner
2 port pasta (gärna radiatori)
2 minutfiléer av kyckling
1 tsk olja
salt
peppar
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 miniromansallad eller litet romansalladshuvud
140 g oliver med pimiento
1 dl caesardressing
1 dl parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein54 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer