Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Citron- och rosmarinstek med bruschetta

Ett underbart recept på grillad citron- och rosmarinstek med bruschetta. Du kryddar rumpstek med bland annat citron, rosmarin och vitlök. Servera den saftiga steken med en fräsch sallad, sparris och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv det yttersta av skalet på citronen. Blanda citron raspet med rosmarin och hälften av olivoljan.
  2. Skär bort 1-2 cm av nedre delen på sparrisen. Skala och hacka vitlöken fint, blanda hacket med resterande olivolja. Plocka isär salladsbladen, skölj dem och låt dem rinna av ordentligt.
  3. Grilla rumpsteksskivorna i 3-4 minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Pensla på citron och rosmarinoljan mot slutet.
  4. Grilla sparrisen i 1-2 minuter, vänd dem under tiden och krydda med salt och peppar. Pensla brödskivorna med vitlöksolja och grilla dem snabbt.
  5. Servara rumpsteken med grillat bröd, sallad och sparris. Ringla över crema di balsamico och skeda på tomatpesto. Servera gärna med kokt färskpotatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston, den kan uteslutas. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lantbröd, välj vanlig balsamvinäger (ej crema).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i tomatpesto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 2 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
  • 4 msk olivolja
  • 16 gröna sparrisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 romansalladshuvud
  • 600 g flankstek (rumpstek i skivor)
  • salt och svartpeppar
  • 4 stora skivor lantbröd
  • 4 msk crema di balsamico
  • 2 msk tomatpesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2335 kJ / 558 kCal
Läs mer om näringsvärden