Citron- och rosmarinstek med bruschetta

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Citron- och rosmarinstek med bruschetta

Ett underbart recept på grillad citron- och rosmarinstek med bruschetta. Du kryddar rumpstek med bland annat citron, rosmarin och vitlök. Servera den saftiga steken med en fräsch sallad, sparris och potatis.

Citron- och rosmarinstek med bruschetta

Ingredienser

4 portioner
1   citron
2 msk  hackad färsk eller torkad rosmarin
4 msk  olivolja
16   gröna sparrisar
2   vitlöksklyftor
1   romansalladshuvud
600 g  flankstek (rumpstek i skivor)
salt och svartpeppar
4   stora skivor lantbröd
4 msk  crema di balsamico
2 msk  tomatpesto

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston, den kan uteslutas. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lantbröd, välj vanlig balsamvinäger (ej crema).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i tomatpesto.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2335 KJ / 558 kCal

Testa liknande recept

Rostad sparris med pistagevinägrett
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostgrillad kyckling med rödbets- och valnötssallad
Betyg 3.5 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetspizza med ädelost och valnötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga