Citron- och rosmarinstek med bruschetta
![Citron- och rosmarinstek med bruschetta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34121/cf_259/citron-_och_rosmarinstek_med_bruschetta.jpg)
Ett underbart recept på grillad citron- och rosmarinstek med bruschetta. Du kryddar rumpstek med bland annat citron, rosmarin och vitlök. Servera den saftiga steken med en fräsch sallad, sparris och potatis.
![Citron- och rosmarinstek med bruschetta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_34121/cf_259/citron-_och_rosmarinstek_med_bruschetta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 citron
2 msk hackad färsk eller torkad rosmarin
4 msk olivolja
16 gröna sparrisar
2 vitlöksklyftor
1 romansalladshuvud
600 g flankstek (rumpstek i skivor)
salt och svartpeppar
4 stora skivor lantbröd
4 msk crema di balsamico
2 msk tomatpesto
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på peston, den kan uteslutas. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt lantbröd, välj vanlig balsamvinäger (ej crema).
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, kan finnas i tomatpesto.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2335 KJ / 558 kCal
Kommentarer