Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad
Fläskkotlett med ljummen tomat- och sparrissallad, en fräsch och något nyttigare måltid. Den saftiga köttbiten steks färdigt i ugnen. Perfekt att då förbereda salladen där körsbärstomater får sällskap av färsk timjan, grön sparris och en touch av apelsin, himmelsk gott! Välkommen till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
4 fläskkotletter
salt
peppar
1/2 msk olivolja
Tomat och sparrissallad
1 färsklök
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 kruka timjan
250 g grön sparris
1 apelsin
2 msk olivolja
3 msk smör
Till servering
1/2 romansalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett25 g
Salt2.13 g
Kolhydrater46 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer