Kyckling med apelsin och rosmarin

Betyg 4.3 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kyckling med apelsin och rosmarin

Krämig och god sås i vilken du även låter romansalladen blir varm som sedan serveras med saftig kyckling gör att detta recept kan bli en återkommande favorit. Såsen görs av växtbaserad fraiche som smaksätts med purjolök och apelsin. Servera den stekta kycklingen i såsen tillsammans med ris.

Kyckling med apelsin och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
1 apelsin
1/4 kruka rosmarin
ca 600 g minutfilé av kyckling
2 msk olivolja
salt
peppar
2 1/2 dl kycklingbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl växtbaserad crème fraiche
1 romansalladshuvud

Till servering

fullkornsris

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mycket god men saknades lite hetta.

    Mikael

  • Blir jättegott som wook också! Tärnade kycklingen och gjorde såsen tillsammans med den. Så gott!

    Tove

  • Underbart gott!!

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Energi2027 KJ / 484 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein41 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kyckling och caesarsallad med pasta
    Betyg 4.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Club sandwich på tunnbröd
    Betyg 4.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad