Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad

3
0 Klimatsmart
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad

Smaken från tikka masala och kyckling hör verkligen ihop. Med färdig tikka masala sås fixar enkelt den rätta smaken på denna klassiska indiska rätt. Ärterna mixas med yoghurt till en god och krämig dressing som blandas med finstrimlad spetskål. Servera kycklingen med spetskålen och gärna gyllene saffransris och naanbröd.

Skriv ut
Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
ca 600 g
minutfiléer av kyckling
3 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
350 g
tikka masala sås
3 dl
gröna ärtor
2 dl
matlagningsyoghurt
1/2
spetskålshuvud (à ca 400 g)
1/2
lime

Till servering

naanbröd
ris (gärna saffransris)

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjökprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är exkl. naanbröd och ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1940 KJ / 463 kCal
Fett 22 g
Salt 3 g
Kolhydrater 22 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept