Kyckling tikka masala med ärt- och spetskålssallad
Smaken från tikka masala och kyckling hör verkligen ihop. Med färdig tikka masala sås fixar enkelt den rätta smaken på denna klassiska indiska rätt. Ärterna mixas med yoghurt till en god och krämig dressing som blandas med finstrimlad spetskål. Servera kycklingen med spetskålen och gärna gyllene saffransris och naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
ca 600 g minutfiléer av kyckling
3 msk olja
salt
svartpeppar
350 g tikka masala sås
3 dl gröna ärtor
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 spetskålshuvud (à ca 400 g)
1/2 lime
Till servering
naanbröd
ris (gärna saffransris)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl. naanbröd och ris.
Energi1940 KJ / 463 kCal
Fett22 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Det här är jättegott, speciellt ärtsalladen!
Pia
2022-02-28