Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling Kiev

Kyckling Kiev är en ukrainsk kycklingrätt bestående av panerad kycklingfilé fylld med persiljekryddat vitlökssmör. Bryn din härliga, panerade filé och ställ in den i ugnen. Servera med krispiga potatisklyftor och fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skala och riv vitlöksklyftan fint. Blanda smör med vitlök och örter. Smaksätt med några droppar pressad citronjuice, salt och peppar. Forma 4 lika stora ”korvar” av smöret, lägg dem på en assiett och sätt in i frysen i ca 20 minuter (för 4 port).
  3. Skär en ficka i den tjocka delen av kycklingfilén, fyll fickan med smöret. Vispa upp ägget.
  4. Vänd kycklingfiléerna först i mjöl sedan ägg och sist i ströbröd, se till att paneringen täcker runt om.
  5. Bryn kycklingen runt om i olja, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 72˚C. Servera med rostade potatisklyftor och grönsallad.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Kontrollera att ströbrödet är mjölkfritt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk skuren gräslök
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • 4 msk olja
Till servering
  • rostade potatisklyftor
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2379 kJ / 569 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB