Hasselbackskyckling med fetaost och krämig örtröra

Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
2
Hasselbackskyckling med fetaost och krämig örtröra

Hasselbackskyckling är lite av ett genidrag och ger kycklingen en fantastisk smak genom att du fyller filéerna med fetaost och färska örter. En ljummen pastasallad med spenat och tomater passar toppen att servera till de fyllda kycklingfiléerna.

Hasselbackskyckling med fetaost och krämig örtröra

Ingredienser

4 portioner
2 dl  finhackade färska örter t ex basilika och persilja
150 g  fetaost
1 dl  riven ost
1   förp kycklingbröstfilé (à 700 g)
olja (till ugnsformen)
salt
svartpeppar

Pastasallad

4   port färsk pasta (gärna tortellini)
500 g  körsbärstomater
1 tsk  olja
3 msk  balsamvinäger
1   förp färsk babyspenat (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastan. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Gjorde dock en sås till med örter i.

Gunilla

2023-01-28

Riktigt gott! Jättegott med smaken av balsamvinäger i kombination med kycklingen

Jessica

2022-03-07

Testa liknande recept

Allt på en plåt – kyckling med ugnsrostade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färdiga kycklingspett i kebab med två såser
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingwrap
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Asiatiska kycklingspett med jordnötssås
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grekiska kycklingspett med potatissallad
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad "lammflinta"
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga