Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chèvrebröd

Tilltalande ljust matbröd fyllt med krämig chèvre, krispiga valnötter, fräsch bladpersilja och söt flytande honung. Ett underbart gott bröd med härliga smakinslag.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kallt vatten, smör, mjöl (båda sorterna) och smulad jäst i en bunke. Arbeta degen i en hushållsmaskin i 15 minuter, eller för hand i 20 minuter.
  2. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare 3 minuter i maskin eller 5 minuter för hand. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter.
  3. Forma degen till 2 runda bröd (för 2 bröd). Låt dem vila i ca 10 minuter.
  4. Kavla ut varje degbit till ca 1 1/2 cm tjocklek men inte bredare än att de passar i brödformarna.
  5. Strö över smulad getost, valnötter och klippt persilja. Ringla över honungen.
  6. Rulla ihop och lägg i 2 smorda formar (för 2 bröd) med skarven nedåt. Låt jäsa i 2 timmar med bakduk.
  7. Sätt ugnen på 200°C. Grädda bröden i ca 35 minuter. Innertemperaturen ska vara 98°C.

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Ingredienser

Portioner: 2 bröd
  • 5 dl kallt vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 600 g vetemjöl (600 g motsvarar 1 liter)
  • 150 g durumvetemjöl (150 g motsvarar 2 1/3 dl)
  • 20 g jäst
  • 2 tsk salt
Fyllning
  • 100 g chèvre (getost)
  • 50 g valnötter
  • klippt bladpersilja
  • 2 msk flytande honung
  • matfett till formarna
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?