Chèvrebröd

2
0
Chèvrebröd

Tilltalande ljust matbröd fyllt med krämig chèvre, krispiga valnötter, fräsch bladpersilja och söt flytande honung. Ett underbart gott bröd med härliga smakinslag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Chèvrebröd

Ingredienser

2 bröd
5 dl kallt vatten
50 g rumsvarmt smör
600 g vetemjöl (600 g motsvarar 1 liter)
150 g durumvetemjöl (150 g motsvarar 2 1/3 dl)
20 g jäst
2 tsk salt

Fyllning

100 g chèvre (getost)
50 g valnötter
klippt bladpersilja
2 msk flytande honung
matfett till formarna

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer