Chèvrebröd

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Chèvrebröd

Tilltalande ljust matbröd fyllt med krämig chèvre, krispiga valnötter, fräsch bladpersilja och söt flytande honung. Ett underbart gott bröd med härliga smakinslag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Chèvrebröd

Ingredienser

2 bröd
5 dl  kallt vatten
50 g  rumsvarmt smör
600 g  vetemjöl (600 g motsvarar 1 liter)
150 g  durumvetemjöl (150 g motsvarar 2 1/3 dl)
20 g  jäst
2 tsk  salt

Fyllning

100 g  chèvre (getost)
50 g  valnötter
klippt bladpersilja
2 msk  flytande honung
matfett till formarna

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Välj mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bakade rödbetor med getost & valnötter
Betyg 3.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvresallad
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk valnötssallad
Betyg 2.8 av 5.
58 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Socca – Kikärtspannkakor
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor med rostade vindruvor och minutbiff
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga