Bramborák – Tjeckisk raggmunk
Den smakrika tjeckiska rätten Bramborák är en variant på raggmunk som kännetecknas av att den kryddas rikligt med mejram och vitlök. Servera gärna med gräddfil eller crème fraiche och toppa med persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
4 portioner
6 potatisar (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mejram
1 tsk salt
2 krm peppar
olja
Till servering
gräddfil eller crème fraiche
hackad färsk bladpersilja
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi12422 KJ / 297 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein7 g
Kommentarer
Serverade med lite tångrom. Omnomnom.
Malin
2022-11-19@Elisabeth 600g potatis där varje potatis ska väga ca 100g styck. Så ja, 600g potatis totalt. 👍🙂
David
2022-11-08Ska vitlöken vara finhackad eller pressad?
Catarina
2022-11-03Hej Catarina! Nu har vi uppdaterat receptet med att det är en pressad vitlöksklyfta. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-12-06