Bramborák – Tjeckisk raggmunk

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
4
Bramborák – Tjeckisk raggmunk

Den smakrika tjeckiska rätten Bramborák är en variant på raggmunk som kännetecknas av att den kryddas rikligt med mejram och vitlök. Servera gärna med gräddfil eller crème fraiche och toppa med persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Bramborák – Tjeckisk raggmunk

Ingredienser

4 portioner
6 potatisar (à ca 100 g)
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk mejram
1 tsk salt
2 krm peppar
olja

Till servering

gräddfil eller crème fraiche
hackad färsk bladpersilja
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Serverade med lite tångrom. Omnomnom.

Malin

2022-11-19

@Elisabeth 600g potatis där varje potatis ska väga ca 100g styck. Så ja, 600g potatis totalt. 👍🙂

David

2022-11-08

Ska vitlöken vara finhackad eller pressad?

Catarina

2022-11-03

Hej Catarina! Nu har vi uppdaterat receptet med att det är en pressad vitlöksklyfta. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2022-12-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi12422 KJ / 297 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hovärkens gulasch
Betyg 4.1 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Shopska sallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mormors ryska sill
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssoppa med isterbandssmul och Västerbottensost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga