Gräddig pasta med krispigt fläsk och ärtor

6
0
Gräddig pasta med krispigt fläsk och ärtor

Man kan nästan slänga ner lite vad som helst i en gräddig pasta! Här har vi dock tagit till säkra kort; stekfläsk, smör, matlagningsgrädde, majsstärkelse och gröna ärtor. Tack vare radiatorins form fångar den upp sås, vilket gör att varje tugga blir helt perfekt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021

Gräddig pasta med krispigt fläsk och ärtor

Ingredienser

4 portioner
370 g skivat stekfläsk
1 gul lök
1 msk olja eller smör
4 port pasta (gärna radiatori)
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
3 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g frysta gröna ärtor
1/2 förp cosmopolitansallad

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Krydda såsen med torkad timjan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3014 KJ / 720 kCal
Fett 37 g
Salt 1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden