Gräddig pasta med krispigt fläsk och ärtor
Man kan nästan slänga ner lite vad som helst i en gräddig pasta! Här har vi dock tagit till säkra kort; stekfläsk, smör, matlagningsgrädde, majsstärkelse och gröna ärtor. Tack vare radiatorins form fångar den upp sås, vilket gör att varje tugga blir helt perfekt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2021
Ingredienser
4 portioner
370 g skivat stekfläsk
1 gul lök
1 msk olja eller smör
4 port pasta (gärna radiatori)
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
3 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
250 g frysta gröna ärtor
1/2 förp cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3014 KJ / 720 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer