Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Teriyakilax på pinne

Teriyakilax på pinne är en spektakulär rätt att ställa fram på buffébordet. Färsk lax marinerad i teriyakisås får en härlig smak med hjälp av den svala och friska gurkan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär laxen i stora kuber, ca 3x3 cm. Ställ laxkuberna i en långpanna täckt med aluminiumfolie. Pensla dem rikligt med teriyakimarinad.
  3. Stek laxkuberna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna i långpannan.
  4. Skölj gurkorna. Ritsa skalet med en vasskniv så att det blir randigt. Skär gurkorna i ca 1 cm tjocka skivor.
  5. Stick ett litet träspett igenom två laxkuber och två gurkskivor. Ös över lite av teriyakimarinaden. Ställ spetten kallt innan servering.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 2 kg laxfilé utan skinn och ben
  • 2 dl teriyakisås (teriyakimarinad)
  • 3 gurkor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info