Sesamstekt lax med teriyakinudlar
En lättlagad fiskrätt där laxen får en fin gyllenbrun yta av sesamfrön medan den steks färdigt i ugnen, vilket ger dig gott om tid att svänga ihop salladen. Här gör du en dressing av pressad lime, socker, salt, peppar och olivolja som du sen blandar med gurkan och paprikan. Enkelt och smakrikt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
4 portioner
Nudlar
250 g äggnudlar
1 dl teriyakisås
Lax
4 port laxfilé (à 125 g)
3 krm salt
1 1/2 msk sesamfrö
Dressing
2 msk pressad lime
1/2 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
Grönsaker
1 grön paprika
1/2 gurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 609 kCal
Fett28 g
Salt3.12 g
Kolhydrater51 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt o Gott!
Birgitta
2023-05-11Inget som föll mig i smaken alls. Teriyaki såsen smakar (och är) mest kemikalier.
Therese
2023-02-13Gott!
Camilla
2022-05-24