Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor
Sätt en asiatisk touch på vardagen med smakfull teriyakikotlett med äggnudlar. Köttet stekts snabbt i pannan så att det håller sig riktigt mört och blandas med sötsyrlig teriyakisås som uppskattas av barn i alla åldrar. Sojabönor ger rätten substans och ett härligt tuggmotstånd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016
Ingredienser
4 portioner
600 g tunnskivad kotlett
1 rödlök
2 msk olja
salt
peppar
250 g frysta sojabönor
150 ml teriyakisås
4 port äggnudlar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2686 KJ / 644 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Super gott- Love soya!!
Anna
2016-06-07