Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
1
Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Sätt en asiatisk touch på vardagen med smakfull teriyakikotlett med äggnudlar. Köttet stekts snabbt i pannan så att det håller sig riktigt mört och blandas med sötsyrlig teriyakisås som uppskattas av barn i alla åldrar. Sojabönor ger rätten substans och ett härligt tuggmotstånd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
600 g  tunnskivad kotlett
1   rödlök
2 msk  olja
salt och peppar
250 g  frysta sojabönor
150 ml  teriyakisås
4   port äggnudlar
1/2   ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Super gott- Love soya!!��

Anna

2016-06-07

Näringsvärde per portion

Energi2686 KJ / 644 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater63 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kotlett i sötsur sås med ris
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudelwok med ostronsås
Betyg 3.9 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett med potatis- och majsgratäng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnskivad kotlett i hoisinsås med broccoloco
Betyg 2.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med parmesanstuvad spenat
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kotlett i bbq-sås och gurkslaw
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga