Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

19
1
Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Sätt en asiatisk touch på vardagen med smakfull teriyakikotlett med äggnudlar. Köttet stekts snabbt i pannan så att det håller sig riktigt mört och blandas med sötsyrlig teriyakisås som uppskattas av barn i alla åldrar. Sojabönor ger rätten substans och ett härligt tuggmotstånd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Teriyakikotlett med nudlar och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
600 g
tunnskivad kotlett
1
rödlök
2 msk
olja
-
salt och peppar
250 g
frysta sojabönor
150 ml
teriyakisås
4
port äggnudlar
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)

Gör så här

Läs noga ingrediensförteckningen på teriyakisåsen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlarna mot risnudlar.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Anna

2016-06-07

Super gott- Love soya!!��

Näringsvärde per portion

Energi 2686 KJ / 644 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 63 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept