UNDER 30 MIN | Medel

Vårrullar med limedipp och solrosskott

I det här receptet får du lägga din tid på tillbehören eftersom vårrullarna redan är färdiga och bara behöver värmas i ugnen. Limedippsåsen gör du genom att blanda rivet limeskal med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Det blir riktigt smarrigt att dippa vårrullarna i!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Värm vårrullarna i ugnen i 30 minuter.
  4. Skala morötterna och hyvla dem till tunna remsor med potatisskalaren eller mandolin. Blanda morotsremsorna med solrosskotten.
  5. Riv yttersta skalet från limen och blanda med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera vårrullarna med ris, grönsaker och dippsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.  
Fri från ägg. Innehåller gluten.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Servera med salta jordnötter eller annan salt nöt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller glasnudlar
  • 2 förp vårrullar (à ca 600 g)
  • 1/2 påse morötter
  • 100 g solrosskott
  • 1 lime
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3034 kJ / 726 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept