Vårrullar med limedipp och solrosskott
I det här receptet får du lägga din tid på tillbehören eftersom vårrullarna redan är färdiga och bara behöver värmas i ugnen. Limedippsåsen gör du genom att blanda rivet limeskal med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Det blir riktigt smarrigt att dippa vårrullarna i!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller glasnudlar
2 förp vårrullar (à ca 600 g)
1/2 påse morötter
100 g solrosskott
1 lime
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk honung
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 726 kCal
Fett26 g
Salt5 g
Kolhydrater108 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer