Vårrullar med limedipp och solrosskott

Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
0
Vårrullar med limedipp och solrosskott

I det här receptet får du lägga din tid på tillbehören eftersom vårrullarna redan är färdiga och bara behöver värmas i ugnen. Limedippsåsen gör du genom att blanda rivet limeskal med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Det blir riktigt smarrigt att dippa vårrullarna i!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2019

Vårrullar med limedipp och solrosskott

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller glasnudlar
2   förp vårrullar (à ca 600 g)
1/2   påse morötter
100 g  solrosskott
1   lime
2 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  honung
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.  
Fri från ägg. Innehåller gluten.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Servera med salta jordnötter eller annan salt nöt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3034 KJ / 726 kCal
Fett26 g
Salt5 g
Kolhydrater108 g
Protein13 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vårrullar med dubbla dippsåser
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i ugn med tacotäcke
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegonuggets med tomatdipp
Betyg 3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingchorizo med paprikadipp
Betyg 3.6 av 5.
146 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegolasagne med soltorkad tomat
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga