Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad
Servera garam masala-kryddad kyckling i pitabröd med krispig kålsallad på rödkål och fräsch yoghurtsås med mynta. En riktigt god middag som uppskattas av hela familjen!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020
Ingredienser
4 portioner
Kålsallad
600 g rödkål
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 tsk honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
3/4 tsk salt
1/2 kruka hackad mynta
Yoghurtsås
1/2 dl vatten
2 dl matyoghurt (10%)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1/2 kruka hackad mynta
salt
500 g kycklinglårfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk smör
ca 1 msk olja
2 msk garam masala
1 dl matyoghurt (10%)
svartpeppar
8 hemgjorda eller färdiga pitabröd (se länk i steg 4 för hemgjorda)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3615.5 KJ / 864 kCal
Fett33.7 g
Salt3.73 g
Kolhydrater93.2 g
Protein41.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Serverade med ris istället för pitabröd. Det borv också gott. 🙂
Elin
2023-09-17Riktigt gott😋
Therese
2021-01-23