Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

17
0
Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

Servera garam masala-kryddad kyckling i pitabröd med krispig kålsallad på rödkål och fräsch yoghurtsås med mynta. En riktigt god middag som uppskattas av hela familjen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

600 g
rödkål
1/2 dl
färskpressad apelsinjuice
2 tsk
honung
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 dl
olivolja
1 tsk
dijonsenap
3/4 tsk
salt
1/2
kruka hackad mynta

Yoghurtsås

1/2 dl
vatten
2 dl
matyoghurt (10%)
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
malen spiskummin
1/2
kruka hackad mynta
-
salt
500 g
kycklinglårfilé
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
ca 2 msk
smör
ca 1 msk
olja
2 msk
garam masala
1 dl
matyoghurt (10%)
-
svartpeppar
8
hemgjorda eller färdiga pitabröd (se länk i steg 4 för hemgjorda)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Testa liknande recept