Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

28
1
Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

Servera garam masala-kryddad kyckling i pitabröd med krispig kålsallad på rödkål och fräsch yoghurtsås med mynta. En riktigt god middag som uppskattas av hela familjen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Kyckling i pitabröd med garam masala och kålsallad

Ingredienser

4 portioner

Kålsallad

600 g rödkål
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
2 tsk honung
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 dl olivolja
1 tsk dijonsenap
3/4 tsk salt
1/2 kruka hackad mynta

Yoghurtsås

1/2 dl vatten
2 dl matyoghurt (10%)
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1/2 kruka hackad mynta
salt
500 g kycklinglårfilé
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk smör
ca 1 msk olja
2 msk garam masala
1 dl matyoghurt (10%)
svartpeppar
8 hemgjorda eller färdiga pitabröd (se länk i steg 4 för hemgjorda)

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Therese

2021-01-23

Riktigt gott😋

Näringsvärde per portion

Energi 3615.5 KJ / 864 kCal
Fett 33.7 g
Salt 3.73 g
Kolhydrater 93.2 g
Protein 41.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept