Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mintchatni

Mintchatni är ett smakrikt recept på en mix av bland annat mynta, salladslök, grön chili, vitlök och citron. Örtröran är lättlagad och påminner om pesto. Servera den härliga mintchatnin till exempelvis pasta!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skaka av vattnet från örterna. Plocka av bladen från stjälkarna, det ska vara 2 1/2 dl väl packade blad (för 4 port). Skölj salladslökarna och skär i bitar. Skär av stjälken på chilifrukterna. Dela, kärna ur och skär dem i bitar.
  2. Lägg örter, salladslök, chili, vitlök och kryddor i en matberedare och mixa tills allt blir finhackat. Tillsätt citronjuice vartefter, smaka av och tillsätt vatten om det behövs. Chatnin ska vara lite lösare än en pesto.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippe mynta eller koriander
  • 3 salladslökar
  • 2 gröna chilifrukter t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk garam masala (kan uteslutas)
  • 1 dl pressad citronjuice
  • 2 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?