UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling i ostronsås med cashewnötter

Kyckling och ostronsås passar utmärkt ihop! Dessutom när de också får sällskap av krispiga cashewnötter. Addera lite glasnudlar, salladslök och salladsärtor och du har en asieninspirerad rätt att njuta av som middag.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen ca 4 minuter på varje sida i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  2. Ansa och skär lök och salladsärtor i bitar och stek dem med kycklingen någon minut. Häll i ostronsåsen och vattnet. Låt koka upp.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Servera kycklingen i såsen med sallad, nudlar, nötter och gärna koriander.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta gärna nötterna snabbt i en torr och het stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 snabbfiléer av kyckling (à ca 150 g)
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 påse salladsärtor (à 150 g)
  • 1 dl ostronsås
  • 1/2 dl vatten
  • 2 port glasnudlar
  • 1/2 förp krispsallad
  • 1 dl cashewnötter
  • gärna 1 kruka koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 3467 kJ / 828 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept