Kyckling i röd curry med gröna bönor
Med inspiration från Asien gör denna rätt entré på middagsbordet. Kycklingen får sina härliga asiatiska smaker av den smakfulla grytbasen på röd curry och inslag av pumpa. Duka fram kycklinggrytan och de nykokta glasnudlarna, portionera upp på tallriken och toppa med gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016
Ingredienser
2 portioner
1/2 ask haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
ca 400 g thai röd curry grytbas
2 port glasnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3148 KJ / 750 kCal
Fett23.9 g
Salt2.91 g
Kolhydrater90.6 g
Protein39.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så gott! Och fruktansvärt enkelt!
Sanna
2021-02-17