Kyckling i röd curry med gröna bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kyckling i röd curry med gröna bönor

Med inspiration från Asien gör denna rätt entré på middagsbordet. Kycklingen får sina härliga asiatiska smaker av den smakfulla grytbasen på röd curry och inslag av pumpa. Duka fram kycklinggrytan och de nykokta glasnudlarna, portionera upp på tallriken och toppa med gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa bönorna. Hacka gräslöken.
  2. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt. Lägg över i en kastrull och häll i grytbasen. Koka upp och låt sjuda ca 5 minuter. Lägg i bönorna och koka ytterligare ca 5 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera grytan med nudlarna och strö över gräslöken.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 ask haricots verts (à 150 g)
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk olja
  • salt
  • ca 400 g thai röd curry grytbas
  • 2 port glasnudlar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 3148 kJ / 750 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept