Kyckling i röd curry med gröna bönor

178
1
Kyckling i röd curry med gröna bönor

Med inspiration från Asien gör denna rätt entré på middagsbordet. Kycklingen får sina härliga asiatiska smaker av den smakfulla grytbasen på röd curry och inslag av pumpa. Duka fram kycklinggrytan och de nykokta glasnudlarna, portionera upp på tallriken och toppa med gräslök.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2016

Kyckling i röd curry med gröna bönor

Ingredienser

2 portioner
1/2 ask haricots verts (bönor) (à 150 g)
1/2 ask gräslök (à 20 g)
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
salt
ca 400 g thai röd curry grytbas
2 port glasnudlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

178

Kommentar

Sanna

2021-02-17

Så gott! Och fruktansvärt enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 3148 KJ / 750 kCal
Fett 23.9 g
Salt 2.91 g
Kolhydrater 90.6 g
Protein 39.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden