Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling i örtdressing

Ljuvligt god kycklingrätt som serveras med potatissallad. Kycklingen i en örtdressing av balsamvinäger, örtsalt, timjan och honung är saftig och smakrik och tillagas enkelt.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingen i smör i en stekpanna, 5-6 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  2. Värm honungen i en liten kastrull. Rör i balsamvinäger, olivolja, örtsalt och hacket av kryddgrönt.
  3. Skär kycklingen i skivor och lägg på ett fat. Häll över den varma dressingen.
  4. Servera kycklingen genast eller låt den svalna.
  5. Servera gärna med ost- och potatissallad, se receptet Ost- och potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (à 125 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1/2 g hackat kryddgrönt (av timjan, gräslök och persilja)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?