Harissamarinerad kyckling på spett med saffransris
Smaken av grillat är smaken av sommar! Grilla saftiga marinerade kycklingspett och grönsaksspett med champinjoner, zucchini och paprika. Servera de goda grillspetten med ett gyllene saffransris.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
2 msk harissapaste (chilipasta)
1 msk olja
8 grillspett
12 champinjoner
1 zucchini (à ca 300 g)
2 förp snackpaprika (à 150 g)
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Saffransris
4 port ris (gärna basmatiris)
1/2 g saffran
Till servering
1 kruka bladpersilja
2 dl turkisk yoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 568 kCal
Fett15 g
Salt1.5 g
Kolhydrater63 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer