Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Basmatirispanna med räkor och mango chutney

Basmatirispanna är ett mättande och gott recept med smakrika ingredienser som räkor, bladspenat, ris, kycklingfond och garam masala. Denna basmatirispanna med räkor serveras med god mango chutney.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhackla lök. Dela och kärna ur paprika. Skär i bitar. Sila av spadet från majskornburken.
  2. Fräs basmatiris, garam masala, lök, majs och paprika med olja i en vid kastrull. Häll på kycklingfond och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-12 minuter under lock. Ta av från värmen och låt vila i minst 5 minuter utan lock.
  3. Vänd ner skalade räkor, tinad, urkramad och grovhackad bladspenat. Salta och peppra. Fluffa till risblandningen med en gaffel.
  4. Servera i djupa tallrikar med mango chutney och limeklyftor. Garnera gärna med finstrimlad purjolök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 burk majskorn (à ca 300 g)
  • 3 dl basmatiris
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk olja
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 400 g skalade räkor
  • 1 paket tinad bladspenat (à 250 g)
  • salt och peppar
Till servering
  • mango chutney
  • limeklyftor
  • ev finstrimlad purjolök
Lägg till i inköpslistan