Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Kycklinggryta med mango chutney

Ett mättande och gott recept med smakrika ingredienser som strimlad kycklinglårfilé, vitlök, paprika, minimajs, grädde och mango chutney. Servera kycklinggrytan med ris och gärna en krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll av majsen och dela den. Skala och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i oljan. Tillsätt paprikan, majs och vitlök och bryn en stund till.
  4. Blanda grädden med sambal oelek och mango chutney. Häll blandningen över kycklingen och låt puttra ca 10 minuter.
  5. Servera kycklinggrytan med riset och gärna en sallad.

För alla

Läs noga innehållet på mango chutneyn. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 röd paprika
  • 425 g minimajs
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 dl mango chutney
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2910 kJ / 692 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer