Kycklinggryta med mango chutney
Ett mättande och gott recept med smakrika ingredienser som strimlad kycklinglårfilé, vitlök, paprika, minimajs, grädde och mango chutney. Servera kycklinggrytan med ris och gärna en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port quinoa (eller annat gryn)
1 röd paprika
1 förp minimajs (à 425)
2 vitlöksklyftor
ca 500 g strimlad kycklinglårfilé
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2910 KJ / 692 kCal
Fett25 g
Salt1.76 g
Kolhydrater82 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte till kokosgrädde, tillsatte salt, soja och lite lime.
Anna
2024-01-26Extra vitlök, extra sambal oelek. Funkade även att komplettera med majskorn då jag inte hade tillräckligt med minimajs för 8 portioner. Mums!
Mika
2023-02-08Lägger till vattenkastanjer för lite mer krisp och även ananasbitar. Bra grundrecept! Bara man kommer ihåg salt, annars blir det lite smaklöst.
Josefine
2020-12-01Hej Josefine! Tack för din kommentar. Vi har nu lagt till salt och peppar i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-08