Currystekt blomkål med bräckt kassler | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currystekt blomkål med bräckt kassler

Kassler är en klassiker på middagsbordet. Här möter kasslern den indiska favoriten stekt blomkål med curry. Serveras tillsammans med en sås av grädde och mango chutney och ris. Toppa med fint skuren gräslök!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär blomkålen i bitar.
  3. Stek blomkålen mjuk i hälften av oljan. Krydda med curry och salt mot slutet av stekningen.
  4. Häll grädden och mango chutneyn i en kastrull. Koka i några minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek kasslern i resten av oljan på hög värme.
  6. Skär gräslöken fint.
  7. Servera kasslern tillsammans med blomkål och sås. Toppa med gräslöken.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mango chutney
  • ca 500 g skivad kassler
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2631 kJ / 629 kCal