Currystekt blomkål med bräckt kassler
Kassler är en klassiker på middagsbordet. Här möter kasslern den indiska favoriten stekt blomkål med curry. Serveras tillsammans med en sås av grädde och mango chutney och ris. Toppa med fint skuren gräslök!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 litet blomkålshuvud
2 msk olja
1 tsk curry
salt och peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mango chutney
ca 500 g skivad kassler
1/2 ask gräslök (à 20 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 629 kCal
Fett19.2 g
Kolhydrater77.3 g
Protein34.2 g
Kommentarer