Kyckling i gräddsås och broccoli
Möra, saftiga kycklingfiléer som får puttra i en ljuvligt god gräddsås. Kycklingfonden gör såsen fyllig och smaken balanseras upp av honungens subtila sötma. Servera grytan med ångande nykokt potatis och grön broccoli med perfekt tuggmotstånd. Servera generösa portioner, häll upp något gott att dricka till och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
250 g broccoli
1 rödlök
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller fond
1 msk honung
1 msk kinesisk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och blev ännu bättre när jag följde rådet i kommentar från 2017 att lägga till en matsked balsamvinäger. Då blev det riktigt smarrigt!
Siw
2022-12-09Riktigt gott!
Linus
2022-11-06Gott och enkelt. Men som vanligt gigantiska portioner potatis. 600-700 gram är vad som är rekommenderat av livsmedelsverket. I mitt tycke borde det stå 400 gram broccoli (kändes väldigt snålt med broccoli), och väldigt mycket sås. Så den som inte gillar mat som simmar i sås kan med gott samvete minska mängden sås med 1-2 dl.
Hanna
2022-03-05