Kyckling i gräddsås och broccoli

26
5
Kyckling i gräddsås och broccoli

Möra, saftiga kycklingfiléer som får puttra i en ljuvligt god gräddsås. Kycklingfonden gör såsen fyllig och smaken balanseras upp av honungens subtila sötma. Servera grytan med ångande nykokt potatis och grön broccoli med perfekt tuggmotstånd. Servera generösa portioner, häll upp något gott att dricka till och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2017

Kyckling i gräddsås och broccoli

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
250 g
broccoli
1
rödlök
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
-
salt och peppar
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning eller fond
1 msk
honung
1 msk
kinesisk soja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Christina

2021-04-05

Enkelt och jättegott!

Marian alsafy

2021-01-14

Alltid bra receptet

Ann-kristin

2020-04-16

Hur mycket kycklingfond ska man ta?

Redaktionen ICAse

2020-04-20

Hej Ann-Kristin! Läs gärna på förpackningen på kycklingfonden, men det brukar vara ca 1 1/2 msk per 5 dl vätska, dvs ca 1 1/2 msk i det här fallet i så fall. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 671 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept