UNDER 45 MIN | Medel

Kokosramen med kyckling och broccoli

En ramensoppa behöver inte vara så krånglig att göra. Här har du en lite mildare variant med kokosmjölk, röd curry, broccoli och strimlad kyckling som huvudingrediens. Toppa rätten med lite salladslök och sesamfrön och din ramen är redo att njutas av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Ansa och skär broccolin i små buketter och skala och skiva stammen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stor gryta. Salta och peppra och pressa i vitlöken.
  4. Häll i röd curry, kokosmjölk, vatten, smulade buljongtärningar och broccolin. Koka upp och låt sjuda ca 4 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Ansa och skiva salladslöken.
  7. Lägg upp nudlarna i tallrikar och servera med varm soppa. Strö över salladslök och sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: byt ut ramennudlar mot risnudlar.

Tips

Smaka av soppan med lite sesamolja och nåt starkt som tex sriracha eller tabasco.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 tsk röd curry eller 1/2 tsk sambal oelek
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 port ramennudlar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 msk sesamfrö

Näringsvärde
Per portion

Energi 2736 kJ / 651 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept