Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli

22
2
Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli

För att göra en lyckad risotto behöver det dels röras om med tålamod, men även att den äts ihop med passande tillbehör! Det krämiga riset smaksätts med bland annat svamp, parmesan och vitlök, och till det äts även vitlöksstekt broccoli. Hur gott som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 l
vatten
2
kycklingbuljongtärningar
1 msk
olivolja
3 dl
risottoris (t ex arborioris)
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
250 g
champinjoner
1 msk
smör
80 g
parmesanost eller liknande ost
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)

Broccoli

250 g
broccoli
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Stephanie

1/21/2021

Vi skippade broccolin, men risotton var jättegod!

Anne

1/7/2021

Risotton är väldigt smakrik men upplevde broccolin som väldigt besk. Kanske dålig kvalitet på den skörden...

Näringsvärde per portion

Energi 2097 KJ / 501 kCal
Fett 20 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 58 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept