Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli

För att göra en lyckad risotto behöver det dels röras om med tålamod, men även att den äts ihop med passande tillbehör! Det krämiga riset smaksätts med bland annat svamp, parmesan och vitlök, och till det äts även vitlöksstekt broccoli. Hur gott som helst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Ingredienser
Risotto
Broccoli
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen. Kontrollera innehållet i osten, kan innehålla löpe.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja. Byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här blev så j*vla gott! Jag överdriver inte när jag säger att det här blev den godaste maträtten jag lagat. Sambon höll med 😍 Som i de flesta recept så ökade jag mängden vitlök (med 1 klyfta), samt kryddade lite extra. Hade varit gott med lite rostade solrosfrön eller liknande som en sista touch, men det är en smaksak. Tack tack. Det här ska bli min paradrätt.
Frida
2021-04-18Enkelt att göra och gott att äta
Roger
2021-03-24Lite osalt, men ändå supergod!! Ska testa med köttbuljong nästa gång :)
Josefhina
2021-02-16