Svamprisotto med vitlöksstekt broccoli
För att göra en lyckad risotto behöver det dels röras om med tålamod, men även att den äts ihop med passande tillbehör! Det krämiga riset smaksätts med bland annat svamp, parmesan och vitlök, och till det äts även vitlöksstekt broccoli. Hur gott som helst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2024
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
2 svamp-, grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
1 msk olivolja
3 dl risottoris (t ex arborioris)
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
250 g champinjoner
1 msk smör
1 dl lagrad ost (gärna gran gustoso)
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
Broccoli
250 g broccoli
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1914 KJ / 457 kCal
Fett18 g
Salt4.6 g
Kolhydrater56 g
Protein13 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så himla gott, har lagat det flera gånger och ikväll så smulade jag grönkålschips över rätten vilket lyfte den ännu lite till!
Susanne
2024-11-15Så jätte gott gör det nu för andra gången och kommer garanterat att höra det fler gånger.
Elisabeth
2024-05-19Jag dör, så gott! Åt den fyra måltider i rad i mitt ensamhushåll och hade kunnat fortsätta ett par dagar till :-)
Jonas
2024-04-24