Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Frasiga kycklingbiffar med svampsås

Dessa härligt krispiga kycklingbiffar innehållandes baguettekrutonger serverar du tillsammans med en crème fraichebaserad svampsås och kokt potatis. Garnera med en dillkvist och sommarmiddagen är serverad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär baguetten i tunna skivor och sedan i små tärningar.
  2. Rosta bitarna lätt i en torr och het stekpanna. Rör om då och då. Lägg på en tallrik.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Blanda äggulan, ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt stå ca 5 minuter. Tillsätt färsen, salt och blanda väl. Forma färsen till biffar, 2 per portion, det går lättast med lite blöta händer. Vänd biffarna i de rostade brödbitarna. Bryn dem i olja i stekpannan, ca 3 minuter på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen 10–15 minuter, kontrollera att biffarna är genomstekta.
  5. Svampsås: Skala och finhacka löken. Ansa och skär svampen i skivor. Fräs löken i smör och olivolja i en stekpanna, ca 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 3 minuter. Rör ner crème fraiche eller rysk yoghurt. Krydda med salt och peppar.
  6. Låt småkoka ca 3 minuter. Toppa med hackad dill.
  7. Till servering: Servera biffarna med svampsåsen och gärna kokt potatis samt en grönsallad. Garnera ev med citronklyftor och dill.

För alla

Kycklingbiffar
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd t ex baguette från Semper.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och ersätt mjölk med t ex Solhavre.
Gör äggfri: uteslut äggulan och kontrollera brödet.

Svampsås
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfärs
  • 15 cm baguette
  • 1 äggula
  • 2 msk ströbröd
  • 4 1/2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • ev citronklyftor och dill till garnering
Svampsås
  • 1 gul lök
  • 400 g svamp (t ex karl-johan, kantareller eller champinjoner)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • kokt potatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?