Frasiga kycklingbiffar med svampsås
Dessa härligt krispiga kycklingbiffar innehållandes baguettekrutonger serverar du tillsammans med en crème fraichebaserad svampsås och kokt potatis. Garnera med en dillkvist och sommarmiddagen är serverad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g kycklingfärs
15 cm baguette
1 äggula
2 msk ströbröd
4 1/2 msk mjölk
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
ev citronklyftor och dill till garnering
Svampsås
1 gul lök
400 g svamp (t ex karl-johan, kantareller eller champinjoner)
1 msk smör
1 msk olivolja
2 dl lätt crème fraiche eller rysk yoghurt (17 %)
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
kokt potatis
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer