Kyckling i currysås och sockerärter
Efter en lång dag kan du enkelt laga ihop denna måltid. Den strimlade kycklingfilén får smak av en spännande currysås som du bland annat gör på äppeldryck, grädde och dragon. Servera kycklingen i currysåsen med nykokt ris och läckra sockerärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 - 3 morötter
150 g sockerärtor
ca 600 g strimlad kycklingfilé
2 msk olja
1/2 msk curry
salt
peppar
4 port ris
2 dl äppeldryck med ciderkaraktär
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk majsstärkelse
2 tsk dragon
1/2 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2505 KJ / 597 kCal
Fett19 g
Salt2.5 g
Kolhydrater62 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt ok vardagsrätt, glömde dock att ta i buljongen...🙈Hade nog gjort rätten lite smakrikare. Men kan absolut tänkas göra flera gånger.
Katrine
2021-12-03Supergott! Hela familjen tyckte det var toppen 😊 inklusive en 2 åring 😂
Linda
2021-09-21Riktigt gott och snabblagat, men fick öka på kryddningen då vi tyckte smaken var väl tam. Fick denna rätt i en matkasse för fyra, vi var tre vuxna som åt och ändå blev det två lättare lunchlådor över...Perfekt!
Gunilla
2016-02-05