Kyckling i currysås och sockerärter

276
2
Kyckling i currysås och sockerärter

Efter en lång dag kan du enkelt laga ihop denna måltid. Den strimlade kycklingfilén får smak av en spännande currysås som du bland annat gör på äppeldryck, grädde och dragon. Servera kycklingen i currysåsen med nykokt ris och läckra sockerärter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2017

Kyckling i currysås och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2 - 3
morötter
150 g
sockerärtor
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
2 msk
olja
1/2 msk
curry
-
salt och peppar
4
port ris
2 dl
äppeldryck med ciderkaraktär
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2 msk
majsstärkelse
2 tsk
dragon
1/2
tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

276

Kommentarer

Gunilla

2/5/2016

Riktigt gott och snabblagat, men fick öka på kryddningen då vi tyckte smaken var väl tam. Fick denna rätt i en matkasse för fyra, vi var tre vuxna som åt och ändå blev det två lättare lunchlådor över...Perfekt!

Katarina

1/24/2016

Lätt att göra men råkade göra på pärondryck istället för äppeldryck så den blev alldeles för söt.

Näringsvärde per portion

Energi 2505 KJ / 597 kCal
Fett 19 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 62 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept