Dragonkyckling med svarta oliver

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Dragonkyckling med svarta oliver

Ett lätt- och snabblagat recept på utsökt kyckling med dragon. De skurna kycklingfiléerna bryns i en stekpanna och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en makalös sås! Blanda med syrliga kalamataoliver och servera med nykokt pasta och krispiga sockerärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Dragonkyckling med svarta oliver

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta gärna bavette
150 g sockerärtor
4 kycklingfiléer
1 tsk smör eller margarin
salt
peppar
skal och pressad saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk pressad saft)
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong eller motsvararnde mängd fond
1 dl vispgrädde
1 kruka dragon
70 g urkärnade kalamataoliver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, påminner om en rätt vi ofta åt på franska Rivieran, dragon är verkligen pricken över i.

Gunilla

2016-05-03

Näringsvärde per portion

Energi2305 KJ / 551 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Toscansk kycklinggryta med dragon
Betyg 3.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingpasta med grädde, dijonsenap, vitlök och spenat
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i currysås och sockerärter
Betyg 3.3 av 5.
293 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta puttanesca med kyckling
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti alla puttanesca
Betyg 4.5 av 5.
286 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ciderkyckling med dragon och ris
Betyg 3.1 av 5.
62 personer har röstat
Under 30 min att tillaga