Dragonkyckling med svarta oliver
Ett lätt- och snabblagat recept på utsökt kyckling med dragon. De skurna kycklingfiléerna bryns i en stekpanna och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en makalös sås! Blanda med syrliga kalamataoliver och servera med nykokt pasta och krispiga sockerärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta gärna bavette
150 g sockerärtor
4 kycklingfiléer
1 tsk smör eller margarin
salt
peppar
skal och pressad saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1 msk pressad saft)
2 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong eller motsvararnde mängd fond
1 dl vispgrädde
1 kruka dragon
70 g urkärnade kalamataoliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2305 KJ / 551 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, påminner om en rätt vi ofta åt på franska Rivieran, dragon är verkligen pricken över i.
Gunilla
2016-05-03