Dragonkyckling med svarta oliver
Ett lätt- och snabblagat recept på utsökt kyckling med dragon. De skurna kycklingfiléerna bryns i en stekpanna och blandas med grädde, buljong, citronsaft och dragon som tillsammans blir en makalös sås! Blanda med syrliga kalamataoliver och servera med nykokt pasta och krispiga sockerärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, påminner om en rätt vi ofta åt på franska Rivieran, dragon är verkligen pricken över i.
Gunilla
2016-05-03