Ciderbrässerad kyckling med dragon

5
1
Ciderbrässerad kyckling med dragon

Här får kycklingen sina goda smaker av att stekas med lök, äppeldryck och finhackad dragon. Haricots verts och potatis samt en krispig sallad serveras med fördel till rätten. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Ciderbrässerad kyckling med dragon

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 kruka dragon
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk smör
1 förp romansallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Stek gärna lite pressad vitlök med bönorna.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Susanna

2021-08-19

Jag fick ha i både buljongtärning, soja och vitlök för att det skulle få någon som helst smak. Nu var det bara sött från cidern. Nej tack- lagas inte igen

Näringsvärde per portion

Energi 2686 KJ / 642 kCal
Fett 26 g
Salt 2.07 g
Kolhydrater 54 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept