Ciderbrässerad kyckling med dragon

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Ciderbrässerad kyckling med dragon

Här får kycklingen sina goda smaker av att stekas med lök, äppeldryck och finhackad dragon. Haricots verts och potatis samt en krispig sallad serveras med fördel till rätten. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018

Ciderbrässerad kyckling med dragon

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 kruka dragon
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk smör
1 förp romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Jag fick ha i både buljongtärning, soja och vitlök för att det skulle få någon som helst smak. Nu var det bara sött från cidern. Nej tack- lagas inte igen

Susanna

2021-08-19

Näringsvärde per portion

Energi2686 KJ / 642 kCal
Fett26 g
Salt2.07 g
Kolhydrater54 g
Protein42 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling i currysås och sockerärter
Betyg 3.3 av 5.
293 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonkyckling med äpple och haricots verts
Betyg 3.1 av 5.
187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostade rotfrukter med kyckling och dragondipp
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Caesarsallad med persiljestekt kyckling
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudelsoppa med röd currykyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad romansallad med nektarin och vannameiräkor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga