Ciderbrässerad kyckling med dragon
Här får kycklingen sina goda smaker av att stekas med lök, äppeldryck och finhackad dragon. Haricots verts och potatis samt en krispig sallad serveras med fördel till rätten. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt
peppar
3 dl äppeldryck (ciderkaraktär)
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
1 kruka dragon
150 g haricots verts (bönor)
1 tsk smör
1 förp romansallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Stek gärna lite pressad vitlök med bönorna.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2686 KJ / 642 kCal
Fett26 g
Salt2.07 g
Kolhydrater54 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag fick ha i både buljongtärning, soja och vitlök för att det skulle få någon som helst smak. Nu var det bara sött från cidern. Nej tack- lagas inte igen
Susanna
2021-08-19