Vegobullar med äppelgräddsås
Snabblagad och enkel vardagsmat med vegobullar, kokt potatis och den magiskt goda äppelgräddsåsen. Äppelsåsen med lök, äppeldryck, vispgrädde och dragon som extra smaksättare kan bli din nästa favoritsås som passar till många rätter.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Äppelgräddsås
1 gul lök
1 rött äpple
1 msk hackad färsk dragon
1 msk smör
2 dl kolsyrad äppeldryck
2 1/2 dl havrebaserad osötad vispbar grädde eller vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
2 förp vegobullar (à 300 g)
1/2 msk olja
Till servering
1 förp småbladig sallad (à 65 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria vegobullar Välj grädde eller glutenfri havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer