Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingspett yakitori

Bjud dina gäster på en utsökt japansk måltid med dessa kycklingspett yakitori. Låt din brynta, mumsiga kyckling puttra i vin innan du lägger i grönsakerna. Bjud på dina delikata spett på en fin grönsaksbädd med kall teriyakisås och ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda buljong, soja och socker i en kastrull. Koka sakta ca 30 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utblandat med vatten. Kyl såsen
  2. Skär ev. av spetten så att de får plats i stekpannan. Skär kycklinglårfilén i strimlor, dela upp och trä upp strimlorna på spetten. Bryn dem runt om i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på vinet och koka kycklingen under lock ca 5 minuter.
  3. Ansa och skiva svampen. Strimla salladslöken och sockerärterna. Stek svampen i oljan, krydda med salt och peppar.
  4. Lägg i grönsakerna och rör runt ett par gånger. Servera grönsakerna direkt så att sockerärternas krispighet behålls. Servera kycklingspetten med teriyakisås, grönsaker och ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och kycklingfond)
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 12 träspett
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 250 g svamp t.ex ostronskivling, champinjoner eller shiitake
  • 125 g salladslök
  • 150 g sockerärtor
  • 2 msk olja
Till servering
  • ris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2766 kJ / 661 kCal
Läs mer om näringsvärden