UNDER 45 MIN | Medel

Kyckling i bröd med klyftpotatis

En kyckling i bröd, eller en kycklingburgare om man hellre vill kalla det så, står på kvällens meny! Ät den tillsammans med klyftpotatis och tillbehör i form av tomater, salladsblad och en sås smaksatt med bland annat chilisås.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 ̊C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda klyftorna med olja, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Pressa vitlöken i gurten och rör ner chilisås och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen.
  5. Stek kycklingen på båda sidor i oljan i en stekpanna ca 6 minuter och krydda med oregano mot slutet.
  6. Värm bröden i ugn eller på lägsta temperatur i brödrost.
  7. Servera kycklingen i bröden med potatis och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl greek gurt
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 plommontomater
  • 1/2 förp krispsallad
  • 4 snabbfiléer av kyckling
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk oregano
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2719 kJ / 647 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept