Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling al vino

Kyckling al vino är rik på förstklassiga smaker från härligt vitt vin, smaklig rosmarin och schalottenlökar. En lysande kycklingrätt, matig och fantastiskt god, med pasta och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm en stekpanna eller låg vid gryta typ traktörpanna med olja. Bryn kycklingiléer på båda sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Ta upp kycklingen och ställ åt sidan medan såsen tillagas. Skala och hacka schalottenlökar.
  3. Grovhacka tomater. Skala och skiva vitlöksklyftor. Grovhacka rosmarin.
  4. Lägg grönsaker och rosmarin i pannan efter kycklingen och fräs lätt på svag värme några minuter.
  5. Lägg på kycklingiléerna och tillsätt vitt vin av matlagningstyp. Låt småkoka i 15 minuter.
  6. Garnera med basilikablad. Servera med pasta och ev en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olja
  • 4 kycklingfiléer (4 st motsvarar ca 600 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 1/2 dl vitt vin
Till servering
  • pasta
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?