Coq au vin

25
1
Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
140 g rökt sidfläsk eller bacon
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kg kycklinglår
2 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
5 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
persilja

För alla

Läs noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välja olja.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentar

Linda

2018-08-19

Jättegott!