Coq au vin

22
1
Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Skriv ut
Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
140 g
rökt sidfläsk eller bacon
250 g
steklök
2
vitlöksklyftor
250 g
champinjoner
1 kg
kycklinglår
2 msk
smör till stekning
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
tomatpuré
5 dl
rött matlagningsvin
1 dl
vatten
2 msk
kycklingfond
1
lagerblad
1/2 tsk
timjan
2 tsk
majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
persilja

För alla

Läs noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välja olja.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot olja.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentar

Linda

8/19/2018

Jättegott!

Testa liknande recept