Coq au vin

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
2
Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
140 g rökt sidfläsk eller bacon
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kg kycklinglår
2 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
5 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Saknar näringsvärde på denna rätt.

Anna christina

2024-01-24

Jättegott!

Linda

2018-08-19

Testa liknande recept

Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga