Coq au vin

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
2
Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
140 g  rökt sidfläsk eller bacon
250 g  steklök
2   vitlöksklyftor
250 g  champinjoner
1 kg  kycklinglår
2 msk  smör till stekning
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 msk  tomatpuré
5 dl  rött matlagningsvin
1 dl  vatten
2 msk  kycklingfond
1   lagerblad
1/2 tsk  timjan
2 tsk  majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
persilja

För alla

Läs noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välja olja.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Saknar näringsvärde på denna rätt.

Anna christina

2024-01-24

Jättegott!

Linda

2018-08-19

Testa liknande recept

Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.
183 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Betyg 3.2 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga