Coq au vin

Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Coq au vin

Ingredienser

4 portioner
140 g rökt sidfläsk eller bacon
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kg kycklinglår
2 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
5 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse

Till servering

kokt potatis
persilja

Gör så här

00:30:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat

Kommentarer

Saknar näringsvärde på denna rätt.

Anna christina

2024-01-24

Jättegott!

Linda

2018-08-19

Testa liknande recept

Coq au vin blanc
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.206 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Blodpudding
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp
Betyg 3.5 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad