Coq au vin
Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
140 g rökt sidfläsk eller bacon
250 g steklök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 kg kycklinglår
2 msk smör till stekning
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré
5 dl rött matlagningsvin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Saknar näringsvärde på denna rätt.
Anna christina
2024-01-24Jättegott!
Linda
2018-08-19