Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Coq au vin

Coq au vin eller tupp i vin som det betyder på franska är en riktig klassiker som blev populär i Sverige på 60-talet. Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk sätter mustig smak på denna härliga gryta. Servera med kokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla fläsket. Skala lök och vitlök. Kvarta eller dela svampen.
  2. Bryn kycklingen i hälften av smöret och krydda med salt och peppar. Lägg över den i en gryta. Bryn svamp och lök i resten av smöret, pressa i vitlöken och tillsätt tomatpurén mot slutet och lägg över i grytan.
  3. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, lagerblad och timjan. Låt koka ca 30 minuter under lock.
  4. Stek under tiden fläsket. Lägg ner det i grytan och låt koka ytterligare 10 minuter utan lock.
  5. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp under omrörning.
  6. Till servering: Servera grytan med kokt potatis och persilja.

För alla

Läs noga innehållet i buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välja olja.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut smöret mot olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g rökt sidfläsk eller bacon
  • 250 g steklök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 1 kg kycklinglår
  • 2 msk smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl rött matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 tsk majsstärkelse
Till servering
  • kokt potatis
  • persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer