Vinbrässerad tupp - coq au vin

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Vinbrässerad tupp - coq au vin

Mustig gryta med tupp, alt kyckling, i huvudrollen. Fågeln brässeras länge i vin som smaksatts med såväl chili, timjan, lök, champinjoner och sidfläsk. Servera med kokt potatis.

Vinbrässerad tupp - coq au vin

Ingredienser

4 portioner
800 g fast potatis (med skal)
1 msk olja
salt
peppar
1 kg färsk tupp eller kyckling
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk smör
3 dl vitt vin
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 urkärnad och finhackad röd peppar
1 tsk torkad timjan
1 lagerblad
1 finhackad vitlöksklyfta
12 pärl- eller schalottenlökar
150 g champinjoner
140 g bacon eller rökt sidfläsk
2 msk majsstärkelse (Maizena)
2 msk finhackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Finessen med att vända kycklingbitarna i vetemjöl innan de bryns är förstås att man därmed reder såsen till lagom simmighet redan från början. Att därför skriva att man ska tillsätta en maisenaredning på slutet verkar ganska överflödigt.

Gunnar

2020-05-09

Näringsvärde per portion

Energi3473 KJ / 831 kCal
Fett31.9 g
Salt3.1 g
Kolhydrater53.6 g
Protein65.5 g

Testa liknande recept

Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.
199 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helstekt majskyckling med currysås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga