Vinbrässerad tupp - coq au vin

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
1
Vinbrässerad tupp - coq au vin

Mustig gryta med tupp, alt kyckling, i huvudrollen. Fågeln brässeras länge i vin som smaksatts med såväl chili, timjan, lök, champinjoner och sidfläsk. Servera med kokt potatis.

Vinbrässerad tupp - coq au vin

Ingredienser

4 portioner
800 g  fast potatis (med skal)
1 msk  olja
salt och peppar
1 kg  färsk tupp eller kyckling
2 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
3 msk  smör
3 dl  vitt vin
3 dl  vatten
2 msk  kycklingfond
1/2   urkärnad och finhackad röd peppar
1 tsk  torkad timjan
1   lagerblad
1   finhackad vitlöksklyfta
12   pärl- eller schalottenlökar
150 g  champinjoner
140 g  bacon eller rökt sidfläsk
2 msk  majsstärkelse (Maizena)
2 msk  finhackad persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör eller olja.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Finessen med att vända kycklingbitarna i vetemjöl innan de bryns är förstås att man därmed reder såsen till lagom simmighet redan från början. Att därför skriva att man ska tillsätta en maisenaredning på slutet verkar ganska överflödigt.

Gunnar

2020-05-09

Näringsvärde per portion

Energi3473 KJ / 831 kCal
Fett31.9 g
Salt3.1 g
Kolhydrater53.6 g
Protein65.5 g

Testa liknande recept

Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.
185 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamprisotto med salsa verde
Betyg 4.1 av 5.
36 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Soob- Kurdisk soppa
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga