Coq au vin med ris
Fransk husmanskost när den är som godast – en mustig coq au vin med saftiga kycklinglår som får puttra i en mustig sås smaksatt med champinjoner, rökig bacon, timjan och lagerblad. Denna underbara gryta smakar som ett långkok trots sin korta tillagningstid. Garnera med hackad persilja och servera med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
ca 450 g kycklinglårfilé
140 g bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk olja
3 dl rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 lagerblad
1 tsk timjan
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3049 KJ / 729 kCal
Fett39 g
Salt3.03 g
Kolhydrater55.7 g
Protein36.5 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lade till mild rökt paprika, blev fantastiskt gott och mustigt.
Markus
2024-08-31Den blev så gudomlig. Alla tyckte om den. Tog bort bacon och la till lite mer grönsaker !
Dilek
2021-11-19Salta lite mer än vad de står i receptet, grädden tar bort en hel del. Men annars är de ett recept som hela familjen rekommenderar
Amy-kristin
2021-09-12