Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

20
0
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Coq au vin betyder ”tupp i vin” och är en fransk gryta med anor som ofta serveras med baguette i hemlandet. I sitt originalutförande görs den på tupp med sidfläsk, morötter, smålökar, rödvin och vitlök. Här har vi istället valt att använda kycklinglårfilé som passar utmärkt i den här typen av rätter och ger ett saftigt kött eftersom den delen är fetare än kycklingfilén. Ansa därför inte köttet innan du skär det i bitar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
450 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
120 g bacon
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 dl rödvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2157 KJ / 516 kCal
Fett 18 g
Kolhydrater 531 g
Protein 324 g
Läs mer om näringsvärden