Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Betyg 3.5 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Coq au vin betyder ”tupp i vin” och är en fransk gryta med anor som ofta serveras med baguette i hemlandet. I sitt originalutförande görs den på tupp med sidfläsk, morötter, smålökar, rödvin och vitlök. Här har vi istället valt att använda kycklinglårfilé som passar utmärkt i den här typen av rätter och ger ett saftigt kött eftersom den delen är fetare än kycklingfilén. Ansa därför inte köttet innan du skär det i bitar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012

Mustig coq au vin med vitlöksfräst svamp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
450 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
120 g bacon
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
150 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 dl rödvin
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning/fond)
3 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

00:05:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.22 personer har röstat

Kommentar

Bjudrätt

Göran

2023-10-07

Näringsvärde per portion

Energi2157 KJ / 516 kCal
Fett18 g
Kolhydrater53.1 g
Protein32.4 g

Testa liknande recept

Coq au vin på kycklingfilé
Betyg 4.4 av 5.204 personer har röstat
Receptet har 36 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coq au vin med ris
Betyg 3.8 av 5.39 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coq au vin på kyckling med sallad
Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coq au vin
Betyg 4.5 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Coq au vin blanc
Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vinbrässerad tupp - coq au vin
Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad