Chokladkaka med pepparkakssmak
Dags för adventsfika? Bjud på en underbar kaka som passar perfekt till adventsfikat. Denna chokladkaka doftar ljuvligt av pepparkaka och blir riktigt snygg på fikabordet genom att skära den i bitar och dekorera den som en snöflinga. Både god och snygg, det gillar man ju!
Ingredienser
16 portioner
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
3 msk kakao
2 tsk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
125 g rumsvarmt margarin
1 3/4 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 dl mörk sirap
2 medelstora ägg
1 dl mjölk
1 tsk citronjuice
Garnering
1 dl florsocker (+ extra att pudra över kakan)
ca 1 msk vatten
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av margarin och mjölk.
Recept och bild i samarbete med Milda.
Gör så här
Tips
Det går också bra att använda en större form ca 30x30 så att kakan inte blir lika hög. Då kan kakan gräddas under en något kortare tid.
Har du lagat receptet?
Kommentarer