Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad
Att byta ut vanlig köttfärs mot kycklingfärs är ett enkelt sätt att få mer variation i klassiska vardagsrätter som järpar. Här får färsen smak av både nejlika och kryddpeppar för att passa in på julbordet. Servera kycklingjärparna tillsammans med en frisk lingon- och äppelsallad.
Ingredienser
8 bufféportioner
Kycklingjärpar
500 g kycklingfärs
2 krm malen nejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 1/2 msk vispgrädde
1 1/2 msk vatten
1 msk smör
Lingon- och äppelsallad
3 röda äpplen
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
salt
peppar
3 msk frysta lingon
2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.
Energi887 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt2.81 g
Kolhydrater11 g
Protein15 g
Kommentarer
Jättegott! Härlig mix av syrliga, lite söta och kryddiga smaker ihop. Gick snabbt att göra också. Rekommenderas. :)
Camilla
2024-04-18Hade även sparris till Jättegott!
Titti
2020-05-23Förhållandet mellan ströbröd och vätska måste vara fel.
Ingela
2018-12-20Hej Ingela! Varför då? Mängderna stämmer. Dels ska den inte svälla och dels är kycklingfärsen mycket lösare än vanlig nötfärs. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27