Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

5
2
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Att byta ut vanlig köttfärs mot kycklingfärs är ett enkelt sätt att få mer variation i klassiska vardagsrätter som järpar. Här får färsen smak av både nejlika och kryddpeppar för att passa in på julbordet. Servera kycklingjärparna tillsammans med en frisk lingon- och äppelsallad.

Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingjärpar

500 g kycklingfärs
2 krm malen nejlika
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/2 tsk malen svartpeppar
1 tsk salt
1 msk dijonsenap
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 1/2 msk vispgrädde
1 1/2 msk vatten
1 msk smör

Lingon- och äppelsallad

3 röda äpplen
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
salt och peppar
3 msk frysta lingon
2 msk hackad persilja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produktera av grädde och smör .
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Tips

Man kan förbereda järparna till punkt 5 och steka strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Titti

2020-05-23

Hade även sparris till Jättegott!

Ingela

2018-12-20

Förhållandet mellan ströbröd och vätska måste vara fel.

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Ingela! Varför då? Mängderna stämmer. Dels ska den inte svälla och dels är kycklingfärsen mycket lösare än vanlig nötfärs. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 887 KJ / 210 kCal
Fett 11 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 11 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden