Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

5
2
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Att byta ut vanlig köttfärs mot kycklingfärs är ett enkelt sätt att få mer variation i klassiska vardagsrätter som järpar. Här får färsen smak av både nejlika och kryddpeppar för att passa in på julbordet. Servera kycklingjärparna tillsammans med en frisk lingon- och äppelsallad.

Skriv ut
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingjärpar

500 g
kycklingfärs
2 krm
malen nejlika
1/2 tsk
malen kryddpeppar
1/2 tsk
malen svartpeppar
1 tsk
salt
1 msk
dijonsenap
1
ägg
1/2 dl
ströbröd
1 1/2 msk
vispgrädde
1 1/2 msk
vatten
1 msk
smör

Lingon- och äppelsallad

3
röda äpplen
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
olja
-
salt och peppar
3 msk
frysta lingon
2 msk
hackad persilja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produktera av grädde och smör .
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Tips

Man kan förbereda järparna till punkt 5 och steka strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Titti

5/23/2020

Hade även sparris till Jättegott!

Ingela

12/20/2018

Förhållandet mellan ströbröd och vätska måste vara fel.

Redaktionen ICAse

12/27/2018

Hej Ingela! Varför då? Mängderna stämmer. Dels ska den inte svälla och dels är kycklingfärsen mycket lösare än vanlig nötfärs. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 887 KJ / 210 kCal
Fett 11 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 11 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept