Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

5
2
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Att byta ut vanlig köttfärs mot kycklingfärs är ett enkelt sätt att få mer variation i klassiska vardagsrätter som järpar. Här får färsen smak av både nejlika och kryddpeppar för att passa in på julbordet. Servera kycklingjärparna tillsammans med en frisk lingon- och äppelsallad.

Skriv ut
Kryddiga kycklingjärpar med lingon- och äppelsallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Kycklingjärpar

500 g
kycklingfärs
2 krm
malen nejlika
1/2 tsk
malen kryddpeppar
1/2 tsk
malen svartpeppar
1 tsk
salt
1 msk
dijonsenap
1
ägg
1/2 dl
ströbröd
1 1/2 msk
vispgrädde
1 1/2 msk
vatten
1 msk
smör

Lingon- och äppelsallad

3
röda äpplen
1 msk
äppelcidervinäger
2 msk
olja
-
salt och peppar
3 msk
frysta lingon
2 msk
hackad persilja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produktera av grädde och smör .
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärdet är beräknat per bufféportion.

Gör så här

Tips

Man kan förbereda järparna till punkt 5 och steka strax innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Titti

2020-05-23

Hade även sparris till Jättegott!

Ingela

2018-12-20

Förhållandet mellan ströbröd och vätska måste vara fel.

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Ingela! Varför då? Mängderna stämmer. Dels ska den inte svälla och dels är kycklingfärsen mycket lösare än vanlig nötfärs. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 887 KJ / 210 kCal
Fett 11 g
Salt 2.81 g
Kolhydrater 11 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept