Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen och låt den bli kall.  
  2. Ansa och strimla champinjonerna tunt. Koka upp kryddorna, salt och peppar med vattnet och vinägern. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt kallna.
  3. Skala och skär 4 av potatisarna (för 6 port) i ca 1/2 x 1/2 cm stora tärningar. 
  4. Kräm: Skala och hacka löken. Skär gräslök och dill fint. 
  5. Mosa de sista 2 potatisarna (för 6 port). Blanda med växtbaserad crème fraiche, rödlök, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner den skurna potatisen och svampen. 
  6. Till servering: Servera gubbröran med knäckebröd. Garnera gärna med dill och gräslök.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 fasta potatisar
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen kanel
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
Kräm
  • 3 dl växtbaserad crème fraiche
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 msk finskuren färsk gräslök
  • 2 msk finskuren färsk dill
  • salt
  • peppar
Till servering
  • knäckebröd
  • dill och gräslök (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer