Vegansk gubbröra på knäcke

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
4
Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Vegansk gubbröra på knäcke

Ingredienser

6 portioner
6   fasta potatisar
200 g  färska champinjoner
2 krm  malen nejlika
2 krm  malen kanel
2 krm  malen kryddpeppar
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  vatten
1 msk  vitvinsvinäger

Kräm

3 dl  växtbaserad crème fraiche
1/2   finhackad rödlök
2 msk  finskuren färsk gräslök
2 msk  finskuren färsk dill
salt
peppar

Till servering

knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

För mycket smak av julkryddorna.

Caroline

2022-12-28

Hur lång hållbarhet är det på denna rätt?

Lena

2022-12-20

Jättegott! Äntligen ett smarrigt alternativ till sill.

Karina

2021-06-25

Testa liknande recept

Vegogubbröra 
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekta köttbullar med gurk- och lingonsallad
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig matjessill med äpple, rödlök, ägg och smetana
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk gubbröra
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga