Vegansk gubbröra på knäcke

11
2
Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Skriv ut
Vegansk gubbröra på knäcke

Ingredienser

6 portioner
6 fasta potatisar
200 g färska champinjoner
2 krm malen nejlika
2 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger

Kräm

3 dl växtbaserad crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar

Till servering

knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Karina

2021-06-25

Jättegott! Äntligen ett smarrigt alternativ till sill.

Mia

2019-06-21

Supergott! Jag är inte vegan men det här blir en favorit på lunchbuffén då jag inte äter sill och lax mm.

Testa liknande recept