Vegansk gubbröra på knäcke
![Vegansk gubbröra på knäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196749/cf_259/vegansk_gubbrora_pa_knacke.jpg)
Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!
![Vegansk gubbröra på knäcke](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_196749/cf_259/vegansk_gubbrora_pa_knacke.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 fasta potatisar
200 g färska champinjoner
2 krm malen nejlika
2 krm malen kanel
2 krm malen kryddpeppar
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
Kräm
3 dl växtbaserad crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk finskuren färsk gräslök
2 msk finskuren färsk dill
salt
peppar
Till servering
knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket smak av julkryddorna.
Caroline
2022-12-28Hur lång hållbarhet är det på denna rätt?
Lena
2022-12-20Jättegott! Äntligen ett smarrigt alternativ till sill.
Karina
2021-06-25