Vegansk gubbröra på knäcke

9
1
Vegansk gubbröra på knäcke

Somrig vegansk version av gubbröra med champinjoner. Härligt krämig med fräsch smak av dill och rödlök. Servera på knäckebröd och garnera generöst med dill och gräslök. Smakar ljuvligt!

Skriv ut
Vegansk gubbröra på knäcke

Ingredienser

6 portioner
6
fasta potatisar
200 g
färska champinjoner
2 krm
malen nejlika
2 krm
malen kanel
2 krm
malen kryddpeppar
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
vatten
1 msk
vitvinsvinäger

Kräm

3 dl
växtbaserad crème fraiche
1/2
finhackad rödlök
2 msk
finskuren färsk gräslök
2 msk
finskuren färsk dill
-
salt
-
peppar

Till servering

knäckebröd
dill och gräslök (till garnering)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Mia

2019-06-21

Supergott! Jag är inte vegan men det här blir en favorit på lunchbuffén då jag inte äter sill och lax mm.

Testa liknande recept