Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

4
1
Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

Kycklingsteak, som får smak av paprikapulver och gurkmeja, äts här tillsammans med en krämig bönröra. Den svänger du ihop av gräddfil, vitlök, spiskummin och lite sambal oelek.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

Ingredienser

4 portioner

Bönröra

1
förp stora vita bönor (à 380 g)
1
vitlöksklyfta
1 dl
gräddfil
1 msk
olivolja
1/2 tsk
sambal oelek
1/2 tsk
spiskummin
-
salt
4
port ris
250 g
broccoli

Kyckling

4
kycklingsteak (urbenade kycklingklubbor, à ca 225 g)
1/2 tsk
paprikapulver
1/2 tsk
gurkmeja
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 msk
olja
65 g
mâchesallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek gärna kycklingen med lite salvia.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Anette

2020-05-24

Väldigt gott! Dock så rev jag lite vitlök över kycklingen och lät den marinera en timma innan. Broccolin lade jag in efter halva tiden då jag tycker det är gott när den är lite hårdare.

Näringsvärde per portion

Energi 3245 KJ / 773 kCal
Fett 37 g
Salt 1.79 g
Kolhydrater 59 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept