Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

Kycklingsteak, som får smak av paprikapulver och gurkmeja, äts här tillsammans med en krämig bönröra. Den svänger du ihop av gräddfil, vitlök, spiskummin och lite sambal oelek.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra

Ingredienser

4 portioner

Bönröra

1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
salt
4 port ris
250 g broccoli

Kyckling

4 kycklingsteak (urbenade kycklingklubbor, à ca 225 g)
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
65 g mâchesallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott! Dock så rev jag lite vitlök över kycklingen och lät den marinera en timma innan. Broccolin lade jag in efter halva tiden då jag tycker det är gott när den är lite hårdare.

Anette

2020-05-24

Näringsvärde per portion

Energi3245 KJ / 773 kCal
Fett37 g
Salt1.79 g
Kolhydrater59 g
Protein48 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Club sandwich med sriracha och limemajjo
Betyg 4.3 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Honungsstekt kyckling med coleslaw
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med rostad rotselleri
Betyg 2.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig kyckling med blomkålsris
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga kycklingspett i baguette
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Indiska kycklingspett med pärlcoucous med myntaraita
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga