Kryddstekt kycklingsteak med vit bönröra
Kycklingsteak, som får smak av paprikapulver och gurkmeja, äts här tillsammans med en krämig bönröra. Den svänger du ihop av gräddfil, vitlök, spiskummin och lite sambal oelek.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
Bönröra
1 förp stora vita bönor (à 380 g)
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk spiskummin
salt
4 port ris
250 g broccoli
Kyckling
4 kycklingsteak (urbenade kycklingklubbor, à ca 225 g)
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3245 KJ / 773 kCal
Fett37 g
Salt1.79 g
Kolhydrater59 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott! Dock så rev jag lite vitlök över kycklingen och lät den marinera en timma innan. Broccolin lade jag in efter halva tiden då jag tycker det är gott när den är lite hårdare.
Anette
2020-05-24