Kryddig kyckling med blomkålsris 

7
2
Kryddig kyckling med blomkålsris 

Saftiga kycklinglårfiléer i sällskap med gurkmeja, ingefära och russin ger middagen en spännande smak av Orienten. Blomkålsriset kan du köpa färdigrivet eller helt enkelt riva själv. God middag!

Kryddig kyckling med blomkålsris 

Ingredienser

4 portioner
250 g gul steklök
3 vitlöksklyftor
skal och saft av 2 citroner
1 dl sultanrussin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 msk olja
1 - 2 msk sambal oelek
600 g kycklinglårfilé

Blomkålsris

2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt
peppar

Till servering

naanbröd
persilja
koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Freja

2020-12-02

"såsen" smakar bara citron, medan kycklingen inte smakar något alls. Kanske behöver marineras i kryddorna? Behöver minst 40min i ugn för att komma upp i rätt temperatur!! Räcker nog gott och väl med en citron. Blomkålsris är alltid gott dock.

Filip

2019-09-02

Citronen tog över alldeles för mycket, hur hade man kunnat kompensera det?

Redaktionen ICAse

2019-09-03

Hej Filip! Bäst är nog att man smakar av innan man tillsätter allt. Har man stora citroner så blir mycket citronsmak. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2101 KJ / 502 kCal
Fett 19 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 42 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden