Kryddig kyckling med blomkålsris 

6
2
Kryddig kyckling med blomkålsris 

Saftiga kycklinglårfiléer i sällskap med gurkmeja, ingefära och russin ger middagen en spännande smak av Orienten. Blomkålsriset kan du köpa färdigrivet eller helt enkelt riva själv. God middag!

Skriv ut
Kryddig kyckling med blomkålsris 

Ingredienser

4 portioner
250 g
gul steklök
3
vitlöksklyftor
skal och saft av 2
citroner
1 dl
sultanrussin
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
salt
1 msk
olja
1 - 2 msk
sambal oelek
600 g
kycklinglårfilé

Blomkålsris

2
förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk
olja
-
salt
-
peppar

Till servering

naanbröd
persilja
koriander

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Freja

2020-12-02

"såsen" smakar bara citron, medan kycklingen inte smakar något alls. Kanske behöver marineras i kryddorna? Behöver minst 40min i ugn för att komma upp i rätt temperatur!! Räcker nog gott och väl med en citron. Blomkålsris är alltid gott dock.

Filip

2019-09-02

Citronen tog över alldeles för mycket, hur hade man kunnat kompensera det?

Redaktionen ICAse

2019-09-03

Hej Filip! Bäst är nog att man smakar av innan man tillsätter allt. Har man stora citroner så blir mycket citronsmak. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2101 KJ / 502 kCal
Fett 19 g
Salt 4.16 g
Kolhydrater 42 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept