Kryddig kyckling med blomkålsris
Saftiga kycklinglårfiléer i sällskap med gurkmeja, ingefära och russin ger middagen en spännande smak av Orienten. Blomkålsriset kan du köpa färdigrivet eller helt enkelt riva själv. God middag!
Ingredienser
4 portioner
250 g gul steklök
3 vitlöksklyftor
skal och saft av 2 citroner
1 dl sultanrussin
1 tsk gurkmeja
1 tsk malen ingefära
1 tsk salt
1 msk olja
1 - 2 msk sambal oelek
600 g kycklinglårfilé
Blomkålsris
2 förp blomkålsris (à 250 g)
2 msk olja
salt
peppar
Till servering
naanbröd
persilja
koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 502 kCal
Fett19 g
Salt4.16 g
Kolhydrater42 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
"såsen" smakar bara citron, medan kycklingen inte smakar något alls. Kanske behöver marineras i kryddorna? Behöver minst 40min i ugn för att komma upp i rätt temperatur!! Räcker nog gott och väl med en citron. Blomkålsris är alltid gott dock.
Freja
2020-12-02Citronen tog över alldeles för mycket, hur hade man kunnat kompensera det?
Filip
2019-09-02Hej Filip! Bäst är nog att man smakar av innan man tillsätter allt. Har man stora citroner så blir mycket citronsmak. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-09-03