Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kryddiga kycklingspett i baguette

Lägg kycklinglårfilé i en härlig marinad som får smak av spiskummin, ingefära, chili och paprikapulver. Trä på spett och tillaga i förväg och ät kalla. Eller grilla dem à la minute.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i 1–2 cm breda strimlor.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden med salt och peppar i en bunke. Lägg ner kycklingstrimlorna och blanda runt tills de är täckta av marinad.
  3. Täck med plastfolie och ställ i kylen minst 30 minuter.
  4. Trä upp kycklingstrimlorna på blötlagda träspett. Grilla dem runt om ca 10 minuter, tills kycklingen är klar.
  5. Dela baguetterna på längden. Fyll med Örtig coleslaw och grillad kyckling.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 1 kg kycklinglårfilé
  • 8 små baguetter
Marinad
  • 2 msk färsk finriven ingefära
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan