Kryddstekt karré med avokadosallad
Kryddstekt karré med avokadosallad står för smakerna i detta aptitliga recept. Köttet blandas med kryddor innan det får en fin stekyta från pannan. Salladen är ett självklart tillbehör till denna rätt. Här får den smak av pressad limesaft, olja och sweet chilisås. Avnjut ihop med karrén, bulgur och resten av limen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur (eller annat gryn)
Karrè
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 skivor fläskkarré
1 msk olja
Sallad
1 rödlök
2 avokado
1/2 gurka
1 lime
1 msk olja
1 msk sweet chilisås
Till servering
lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2222 KJ / 531 kCal
Fett32 g
Salt1.93 g
Kolhydrater31 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer